back
nieuws
spatie

Schiedamseweg 59, 3134 BB  VLAARDINGEN    tel +31(0)10 46 000 33 | fax +31(0)10 46 009 98
Algemeen Alimentatie berekening
Ouderschapsplan Echtscheidings bemiddeling

Familierecht

Algemeen

Onder "familierecht" valt alles wat te maken heeft met echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen (ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen). Ons kantoor is sterk in familierecht. Krijgt u op dit gebied te maken met een probleem, dan is het altijd verstandig om zo vroeg mogelijk een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek met een van onze advocaten. Immers voorkomen is beter dan blussen; wij kunnen u direct al tips geven en met u meedenken. Wij proberen altijd te komen tot een afwikkeling in goed overleg met alle betrokkenen.

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is tegenwoordig verplicht, de rechtbank neemt een echtscheidingszaak niet in behandeling als de ouders nog niet hebben vastgelegd hoe zij in het vervolg samen de zorg voor de kinderen delen op het moment dat zij niet meer bij elkaar wonen. In zo'n plan staan o.a. zaken als: wanneer zijn de kinderen bij de ene dan wel bij de andere ouder, hoe worden de kosten verdeeld, welke beslissingen nemen ouders samen en welke niet....Wij kunnen u helpen bij het opstellen van zo'n ouderschapsplan.

Alimentatieberekening

Afspraken maken over kinder- en partneralimentatie is een moeilijke klus. De rechtbank gebruikt hiervoor een rekenmodel (TREMA geheten). Komt u er niet uit dan kunnen wij van uw situatie een berekening maken en een zinnig voorstel doen. De kosten hiervoor zijn € 200,00 wanneer er sprake is van 1 inkomen en € 350,00 wanneer er sprake is van 2 inkomens, omdat de situatie dan ingewikkelder is en meer tijd vraagt (beide bedragen zijn inclusief BTW). Uiteraard dient u beiden alle gegevens aan ons door te geven. Mocht het zo zijn dat in uw situatie de standaardberekening niet volstaat dan doen wij in dat geval een prijsopgaaf voor maatwerk. Bent u ondernemer dan is er altijd sprake van maatwerk en ook dan kunt u bij ons terecht.

De communicatie gaat in beginsel via de e-mail. Wanneer u door ons een alimentatieberekening wilt laten maken, stuur dan een mail naar trooster@bthadvocaten.nl onder vermelding van: "internet alimentatieberekening".

Echtscheidingsbemiddeling

Wanneer u de echtscheiding het liefst samen en in goed overleg regelt, willen wij u van harte hierbij helpen. Kortom: wij kunnen u hierbij helpen. Het is immers voor alle betrokkenen veel beter wanneer u samen tot een vergelijk komt. Bemiddeling via ons kantoor houdt in dat u steeds samen bij één van onze advocaten komt. Uw advocaat/bemiddelaar brengt dan met u beiden alle wensen, mogelijkheden, rechten en plichten in kaart.

Met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding én goede afspraken in een convenant maakt u een betere kans op een goede samenwerking en verstandhouding na de scheiding, een groot goed voor uzelf en de kinderen.

Wilt u meer weten over bemiddeling? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ons kantoor rekent in dat geval € 50,00 voor een 30-minutengesprek. U kunt in dit gesprek kijken of het klikt tussen u beiden én de bemiddelaar. Dat laat u ons dan weten. In het kennismakingsgesprek voor bemiddeling zullen ook de te verwachten kosten aan de orde komen. U moet dan natuurlijk wel allebei bij het gesprek aanwezig zijn. Wanneer u een afspraak wilt maken voor een kennismakingsgesprek voor bemiddeling kunt u een mail sturen naar trooster@bthadvocaten.nl onder vermelding van: "kennismakingsgesprek bemiddeling".

Onverdeelde gemeenschap

Wanneer na een paar jaar blijkt dat afspraken die u hebt gemaakt bij de echtscheiding niet goed werken of niet zijn nagekomen, levert dat doorgaans veel stress op. Ook in deze situatie kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen in een adviesgesprek samen met u kijken naar de zakelijke en/of de juridische keuzes die u heeft. Voor een adviesgesprek hierover rekenen wij € 200,00 inclusief BTW. Een afspraak kunt u maken via ons telefoonnummer (010)4600033 of per mail secretariaat@bthadvocaten.nl 

Meer informatie kunt u vinden op de site van de Rijksoverheid: http://www.rijksoverheid.nl/themas/familie-jeugd-en-gezin