back
nieuws
spatie

Schiedamseweg 59, 3134 BB  VLAARDINGEN    tel +31(0)10 46 000 33 | fax +31(0)10 46 009 98
Algemeen Alimentatie berekening
Ouderschapsplan Echtscheidings bemiddeling

Familierecht

Algemeen

Onder 'familierecht' valt alles wat te maken heeft met echtscheiding, alimentatie, omgangsregelingen (ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen). Ons kantoor is sterk in familierecht. Krijgt u op dit gebied te maken met een probleem, dan is het altijd verstandig om zo vroeg mogelijk een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek met een van onze advocaten. Immers voorkomen is beter dan blussen; wij kunnen u direct al tips geven en met u meedenken. Wij proberen altijd te komen tot een afwikkeling in goed overleg met alle betrokkenen.

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is tegenwoordig verplicht, de rechtbank neemt een echtscheidingszaak niet in behandeling als de ouders nog niet hebben vastgelegd hoe zij in het vervolg samen de zorg voor de kinderen delen op het moment dat zij niet meer bij elkaar wonen. In zo'n plan staan o.a. zaken als: wanneer zijn de kinderen bij de ene dan wel bij de andere ouder, hoe worden de kosten verdeeld, welke beslissingen nemen ouders samen en welke niet. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van zo'n ouderschapsplan.

Alimentatieberekening

Afspraken maken over kinder- en partneralimentatie is niet eenvoudig. De rechtbank gebruikt hiervoor een rekenmodel (TREMA geheten). Komt u er niet uit dan kunnen wij voor u een berekening maken.  De kosten hiervoor zijn € 200,00 wanneer er sprake is van 1 inkomen en € 350,00 wanneer er sprake is van 2 inkomens, omdat de situatie dan ingewikkelder is en meer tijd vraagt (beide bedragen zijn exclusief BTW). Wij dienen daarbij in de regel te beschikken over ge financiële  gegevens van beide partijen. Mocht het zo zijn dat in uw situatie de standaardberekening niet volstaat dan doen wij in dat geval een prijsopgaaf voor maatwerk. Bent u ondernemer dan is er altijd sprake van maatwerk en ook dan kunt u bij ons terecht.

Echtscheidingsbemiddeling

U wilt de de echtscheiding samen en in goed overleg regelen. Wij kunnen u daarin bijstaan. Het is immers voor alle betrokkenen veel beter wanneer u samen tot een vergelijk komt. Bemiddeling via ons kantoor houdt in dat u steeds samen bij één van onze advocaten komt. Uw advocaat/bemiddelaar brengt dan met u beiden alle wensen, mogelijkheden, rechten en plichten in kaart.

Met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding én goede afspraken in een convenant maakt u een betere kans op een goede samenwerking en verstandhouding na de scheiding, een groot goed voor uzelf en de kinderen.

Wilt u meer weten over bemiddeling? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Onverdeelde gemeenschap

Wanneer na een paar jaar blijkt dat afspraken die u hebt gemaakt bij de echtscheiding niet goed werken of niet zijn nagekomen, levert dat doorgaans veel stress op. Ook in deze situatie kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen in een adviesgesprek samen met u kijken naar de zakelijke en/of de juridische keuzes die u heeft.