back
nieuws
spatie

Schiedamseweg 59, 3134 BB  VLAARDINGEN    tel +31(0)10 46 000 33 | fax +31(0)10 46 009 98
Algemeen Snelle echtscheiding
Alimentatieberekening Echtscheidingsbemiddeling
spatie
Snelle echtscheiding


Algemeen

Wij bieden een relatief goedkoop tarief voor echtscheiding aan. Wanneer u zelf al weet wat u wilt en eigenlijk alleen een advocaat nodig hebt omdat de wet dit nu eenmaal voorschrijft, dan kunt u van deze mogelijkheid gebruikmaken. 

Snelle echtscheiding

Wanneer u het samen overal over eens bent kunt u tegen een redelijk tarief, via ons kantoor de echtscheiding laten verzorgen. U dient in dat geval alle benodigde gegevens aan te leveren. De communicatie gaat in beginsel via de e-mail. Wel zult u zich in ieder geval beiden éénmaal moeten legitimeren zodat wij uw identiteit kunnen vaststellen. Dit kan bij ons in Vlaardingen op kantoor. Eventueel kunt u uw handtekening laten legaliseren bij een notaris bij u in de buurt, zodat u niet naar Vlaardingen hoeft te reizen.

Mr Trooster en mr Vermeijden houden zich bij ons kantoor onder meer met familierecht bezig.

Wij verzorgen de aanvraag van de echtscheiding bij de rechtbank en de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking bij de gemeente. De kosten bedragen in dat geval € 899,00 inclusief btw en inclusief griffierecht. In het geval u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp dan bent u mogelijk goedkoper uit. Kijk voor de voorwaarden op de site van de Raad voor Rechtsbijstand: http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen.

Denkt u in aanmerking te komen voor gefinancierde rechtshulp, neem dan contact met ons kantoor op.

Als u wilt dat wij ook de uittreksels aanvragen dan zullen u ook de leges plus een eenmalig bedrag van € 25 voor administratiekosten in rekening worden gebracht. Dit geldt alleen voor Nederlandse uittreksels. Uittreksels uit het buitenland zult u in de regel zelf moeten opvragen.

Bij de echtscheiding worden veelal ook afspraken gemaakt over de gevolgen van de echtscheiding. Deze afspraken worden dan in een overeenkomst (echtscheidingsconvenant) vastgelegd. Als er minderjarige kinderen zijn dan dient in elk geval een ouderschapsplan te worden opgesteld. Wij gaan er van uit dat u dit zelf in concept opstelt. Wij zullen het dan bekijken en eventueel van commentaar voorzien. Zie voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/vraag-en-antwoord/ouderschapsplan . In het geval dat u zelf het opstellen van het convenant of het ouderschapsplan niet ziet zitten dan kunnen wij u daarbij helpen (zie elders op de website). Hieraan kunnen meerkosten verbonden zijn. U kunt alleen met meerkosten geconfronteerd worden nadat daarover afspraken met u zijn gemaakt. Hierdoor weet u altijd vooraf waar u, wat de kosten betreft, aan toe bent.

De hele procedure duurt één a twee weken. Als u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken stuur dan een mail naar trooster@BTHadvocaten.nl onder vermelding van: 'snelle echtscheiding'.
spatie

Alimentatieberekening

Afspraken maken over kinder- en partneralimentatie is een moeilijke klus. De rechtbank gebruikt hiervoor een rekenmodel (TREMA geheten). Komt u er niet uit dan kunnen wij van uw situatie een berekening maken en een zinnig voorstel doen. De kosten hiervoor zijn € 200,00 wanneer er sprake is van 1 inkomen en € 350,00 wanneer er sprake is van 2 inkomens, omdat de situatie dan ingewikkelder is en meer tijd vraagt (beide bedragen zijn inclusief BTW). Uiteraard dient u beiden alle gegevens aan ons door te geven. Mocht het zo zijn dat in uw situatie de standaardberekening niet volstaat dan doen wij in dat geval een prijsopgaaf voor maatwerk. Bent u ondernemer dan is er altijd sprake van maatwerk en ook dan kunt u bij ons terecht. De communicatie gaat in beginsel via de e-mail. Wanneer u door ons een alimentatieberekening wilt laten maken, stuur dan een mail naar trooster@bthadvocaten.nl onder vermelding van: "internet alimentatieberekening".
spatie

Echtscheidingsbemiddeling

U wilt de de echtscheiding samen en in goed overleg regelen. Wij kunnen u daarin bijstaan. Het is immers voor alle betrokkenen veel beter wanneer u samen tot een vergelijk komt. Bemiddeling via ons kantoor houdt in dat u steeds samen bij één van onze advocaten komt. Uw advocaat/bemiddelaar brengt dan met u beiden alle wensen, mogelijkheden, rechten en plichten in kaart. Met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding én goede afspraken in een convenant maakt u een betere kans op een goede samenwerking en verstandhouding na de scheiding, een groot goed voor uzelf en de kinderen. Wilt u meer weten over bemiddeling? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.